dilluns, 26 de gener del 2009

Els Llacs de Tristaina – Andorra


Andorra ens ofereix una gran varietat de itineraris per fer a peu o caminant per a tots els nivells, a les oficines de turisme d’Ordino i La Massana podrem aconseguir una guia on hi trobarem 35 itineraris que podrem realitzar per aquestes dues parròquies. Aquesta guia s’hi detalla la dificultat, la duració, el desnivell que hi trobarem, la senyal que haurem de seguir i altres indicacions.

Explicaré algunes de les que vaig fer jo i començaré pel itinerari dels Llacs de Tristaina. Aquest llacs estan situats dins la parròquia d’Ordino i el punt de sortida del camí esta situat prop de l’edifici de serveis de les pistes d’esquí d’Arcalís aquest esta situat a 2200 metres i s’anomena la Coma del Forat.

Comencem l’ascens cap a primer llac anomenat Estany Primer, fins aquí ens durà una mitja hora, fins aquest llac és on arriba la majoria de gent, però si volem gaudir realment d’aquest espai em de fer la volta als altres dos llacs, els anomenats Estany del Mig i Estany de Més Amunt, acabar de fer la volta ens pot dur una hora més o menys, tot dependrà del ritme que marquem.

El segon llac el vorejarem per la costa de l’Estany del Mig a cota 2280 m i arribarem al punt més elevat que es troba just damunt del tercer llac a cota 2500 m des d’aquí tindrem unes vistes impressionants sobre el llac de Més Amunt, des d’aquí continuarem per la costa Rodona que voreja el tercer llac i des d’on tindrem les millors vistes sobre el circ de Tristaina i els tres llacs (a la foto) i aquí el camí ja baixa cap a les basses que ens trobem just sota del Port de l’Arbella i on hi podrem trobar cavalls pasturant i el camí ja ens porta cap al primer llac i cap al mateix camí que hem fet de pujada.

Amb aquesta volta podrem gaudir d’unes vistes sobre els llacs impressionants però també gaudirem de les vistes de les muntanyes que envolten els llacs, aquests estan envoltats per la Serra de Tristaina que fa de frontera natural entre Andorra i França, podrem creuar d’un país a l’altre per algun dels dos ports que hi ha a la serra: el Port de Tristaina i el Port de l’Arbella.

També en alguna zona més obaga encara hi podrem trobar restes de la neu caiguda durant el hivern. En aquest espai també hi podrem observar la fauna local si tenim sort podrem veure algun isard i els llacs estan plens de carpes.
I per a aquí li agradi la fotografia en aquest espai ens poden aconseguir unes molt bones instantànies.

Si estem a Andorra durant l’estiu no podem deixar de fer aquesta excursió ja que a part de gaudir d’un espai natural fantàstic farem exercici alhora que gaudirem de la natura.