divendres, 2 de gener del 2009

Londres – Els Parcs


A Londres hi trobarem un gran nombre de parcs, espais verds repartits per tota la ciutat que formen oasis en mig d’un desert d’asfalt i totxo, son els pulmons de la ciutat. En aquest parcs molt concorreguts per londinencs i turistes que hi realitzen passejades, esports, ejercici, observació d’ocells en alguns dels parcs en general son un espai d’esbargiment i una forma d’escapar de l’estrès de la ciutat. Els parcs son un lloc molt adient per anar-hi amb nens ja que podran córrer, jugar i divertir-se lluny del perill dels transitats carrers de Londres.
Alguns dels parcs més importants o coneguts de la ciutat son els parcs reials, que son 9 i ocupen més de 2000 hectàrees de terreny.
Alguns dels més importants son:

St. James’s Park
És, junt el Green Park, un dels parcs reials petits i un dels que més em van agradar i més vaig freqüentar degut sobretot perquè vivia i treballava en un hotel del costat, com ja he comentat és un parc petit amb un gran llac al centre que esta ple d’ànecs de diferents especies, oques, cignes i pelicans, al voltant d’aquest parc hi trobarem també el St. James’s Palace i el Palau de Buckingham, i cada diumenge d’estiu en un petit envelat una banda musical ambientava el parc amb la seva música, junt a aquest parc hi trobem un dels altres petits parcs reials:

Green Park
Junt al palau de Buckingham hi trobem aquest parc que és el més petit dels nou, havia esta un antic camp de duels, hi podrem passejar i seure a descansar en algun desl seus bancs a l’ombra dels seus arbres després d’una dura jornada de visites però si volem descansar amb més glamur podem anar a prendre un te a l’hotel Ritz que es troba just al costat del parc.

Hyde Park
Aquí hi trobarem el llac Serpentine on hi podrem llogar una barca de rems i recórrer tot el parc des del llac, també hi podrem muntar a cavall, passejar... també hi trobarem una gran varietat d’ànecs..., el llac fa de frontera natural amb un altre parc:

Kesington Gardens
És junt a Hyde Park i només separat pel llac Serpentine, aquí hi trobarem un memorial a la Princesa Diana de Gales, coneguda també per Lady Di, es una espècie de font a diferents altures on l’aigua hi corre constantment i serveix perquè el turistes s’hi refresquin els peus (ja veieu quin memorial...), també hi trobarem una estàtua dedicada a un personatge de ficció molt conegut i que segurament farà gracia als més petits i no tan petits sobretot s’hi tenen el mateix esperit que el personatge en qüestió que és en Peter Pan, un altre memorial que hi trobarem és el dedicat a Albert i just davant el Royal Albert Hall, el Kesington Palace i la Serpentine Gallery dedicada a l’art contemporani.
Envoltant tot aquest espai hi trobem grans avingudes i flors ornamentals que fan gaudir més de la passejada per aquest parc.

Regent’s Park
Dissenyat per John Nash, aquest parc ens ofereix un teatre al aire lliure, un jardí de roses i el Zoo de Londres.

Greenwich Park
És el parc reial més antic aquí hi trobarem el Museu Maritim i l’Observatori Reial, molt a prop també s’hi podia visitar el malaurat vaixell Cutty Sark s’havia cremat feia molt poc quant hi vaig estar jo.

Els altres parcs reials son: Richmond Park, Brompton Cementery, Bushy Park.

A part dels parcs reials també un trobem d’altres interessants com:

Battersea Park
Situat a la zona de Chelsea aquest parc ofereix pistes de tenis, una bolera, un llac...

Holland Park
A l’estiu ofereix opera al aire lliure des de principis de juny fins a finals d’agost, on podrem gaudir d’un pic-nic acompanyat d’una opera clàssica.

I molts altres son els parcs dels que podrem gaudir a la ciutat.

Més informació sobre els parcs reials i altres:

http://www.royalparks.gov.uk
http://operahollandpark.com
http://batterseapark.com