dimecres, 21 de gener del 2009

Sightseeing per Londres II


Desprès del viatge amb la noria podem creuar el Westminster Bridge i ens trobarem davant mateix del Big Ben que és el simbol de Londres i les Houses of Parliament (Cases del Parlament que les podrem visitar només a l’estiu (del 31 de juliol al 3 d’octubre), just davant per davant d’aquests edificis i trobem la Jewel Tower que és una de les parts que queden del Palau de Westminster original i es on es guardaven els tresors del rei Eduard III.

Just al costat hi ha l’Abadia de Westminster un exemple del gòtic i espai de coronacions i enterraments de la majoria de monarques anglesos, la seva entrada lateral és magnifica tant el rosetó que la corona, com els relleus del timpà, mainell i arquivoltes de la porta d’entrada.

Un cop aquí podem pujar per Victoria Street hi arribarem a la Catedral de Westminster a l’interior i podrem admirar uns fantàstic mosaics.


Des aquí tornem enrera fins al Big ben i hem d’afagar a l’esquerra per Whitehall Street i arribarem a Trafalgar Square on hi ha la columna de Nelson coronada amb una estàtua d’aquest almirall de la flota britànica i heroi militar de Trafalgar, just al costat hi trobem l’Admiralty Arch que segurament l’haurem vist en més d’una pel•licula sobretot d’en James Bond.

Si travessem per sota aquest arc agafarem The Mall Street on al cap del carrer i podrem divisar el Buckingham Palace, el podrem visitar durant la temporada que la reina no es a palau del 25 de juliol al 25 de setembre, a la teula hi ha un pal de bandera si hi oneja la bandera britànica vol dir que la reina es a palau, si la bandera no hi és la reina tampoc.
Just davant i trobarem un memorial dedicat a la reina Victòria i des d’aquí agafem a mà dreta creuant Green Park i trobarem el Wellington Arch que era l’entrada occidental de la ciutat, hi podrem pujar.

I aquí acabem aquest tour que en tindrem per més d’un dia, he intentat començar des d’un punt de la ciutat i descriure una ruta amb un cert ordre comentant els llocs més representatius i importants que podrem trobar, segurament m’hauré deixat alguns llocs però deixo que els descobriu vosaltres. No he comentat el preu de cap lloc ja que aquest varien però com ja he comentat en la majoria haurem de pagar (per no dir en tots), el rang de preus es molt variable trobarem llocs on l’entrada esta entre 2 i 4₤ i d’altres que arriben a les 16₤.