dilluns, 19 de gener del 2009

Sightseeing per Londres I


Són molts els monuments, memorials i edificis històrics que trobem a la ciutat, intentaré fer un tour per aquells que no hem de deixar perdre l’oportunitat de visitar (això si, si els volem visitar tots cal tenir un bon pressupost ja que en gairebé tots haurem de pagar), comencem amb aquest tour per la ciutat:

Començarem per la Torre de Londres on podrem visitar diferents estances d’aquest edifici i on hi veurem els beefeaters els guardians de la torre que alhora també fan de guies, just al costat hi ha el Tower Bridge (el pont de la torre), si tenim sort podrem veure la maniobra d’obertura del pont per deixar passar algun vaixell, al mateix pont també hi podrem visitar un exposició sobre els pont.

Desprès si agafem el passeig que voreja el Tamesis podrem arribar a Monument Street on hi trobem The Monument és una torre que marca el lloc on es creu que va començar el gran incendi de 1666 que va destruir la ciutat, fa 61 metres d’alt i te 311 escales, els que aconsegueixen pujar-les totes els donen un certificat commemoratiu de la gesta. No gaire lluny d’aquí hi trobem Mansion House és la residencia de l’alcalde de la ciutat, només es pot visitar amb grups de almenys 15 persones i amb reserva prèvia.

Des d’aquí si seguim en direcció a la City trobarem la catedral de St. Paul, ofereixen tours guiats per l’interior però també la podrem visitar pel nostre compte. Un cop acabada la visita podrem creuar el riu pel Millennium Bridge l’últim pont construït sobre el Tamesis i que per la seva arquitectura moderna destaca sobre els altres ponts, a l’altra riba hi trobarem el Shakespeare Globe Theatre on hi podrem conèixer la vida i miracles d’aquest famós autor anglès.

Si seguim per aquest passeig arribarem al London Eye, una noria impressionant de 135 metres d’alçada, des d’aquesta noria podrem gaudir de les millors i és espectaculars vistes de la ciutat i amb tranquil•litat ja que ha completar tota la volta hi esta 30minuts que ens permetrà gaudir de la ciutat des de les altures.

Aquí farem una pausa per descansar una mica i continuarem amb el tour en la següent entrada.