dijous, 12 de febrer del 2009

Llac de l’Estanyó – Andorra


El llac de l’Estanyó és troba a 2340 metres dins l’àmbit del Parc Natural de la Vall del Sorteny. Aquest parc conté més de 700 espècies de flora de les quals 45 són endèmiques.

Aquesta ruta és un xic més exigent que la dels llacs de Tristaina, aquesta mateixa ruta és pot completar arribant fins el Pic de l’Estanyó situat a 2915 metres, però cal dedicar-hi un dia a fer la ruta completa, jo vaig arribar fins al llac que amb mig dia n’hi ha suficient, més o menys és 1:45 d’ascens i una hora de descens.

En aquesta ruta passarem per diversos espais molt diferenciats ja que començarem en una zona boscosa i rica en flora, passarem per una zona de pastures i finalment com més a prop és trobem del llac veurem que la vegetació és més escassa i és redueix a molses, herbes i petits matolls, podrem observar perfectament fins on arriben les neus a l’hivern.

L’ascens és bastant pronunciat, només dóna una breu treva quant arribem a la zona de pastures on el camí planeja una mica per desprès d’haver passat una portella tornar a començar l’ascens fins arribar al llac.

Pel camí potser que ens trobem bestiar pasturant sobretot al punt d’inici del camí és hi podem trobar una major concentració de bestiar, en aquest cas vaques.

Un cop arribem al llac veurem que ha valgut la pena l’ascens, ens trobem en un zona enclotada rodejada de muntanyes, ens trobarem en un entorn de tranquil•litat (aquí no hi trobarem tanta gent com a Tristaina), bones vistes de les muntanyes de l’entorn i un espai per descansar-hi, respirar aire pur i si tenim temps continuar l’ascens cap al Pic de l’Estanyó.

Degut a que l’estiu passat va ser generós en pluges durant l’ascens varem trobar que per tot arreu hi corria l’aigua formant rierols i petit salts d’aigua i aquesta abundància d’aigua feia que la vegetació és mostres amb tot el seu esplendor amb tons d’un verd viu i intens que feien més agradable caminar per aquest entorn.