dilluns, 4 de febrer del 2008

Londres III - Els Museus I


La ciutat disposa d’una gran varietat de museus de tot tipus, la majoria d’ells són gratuïts, això si, a cap els falta la botiga de “souvenirs” que els que no et cobren d’entrada s’ho cobren amb els records, també a les entrades d’aquest museus hi ha unes urnes on s’hi pot depositar un donatiu.


A continuació trobareu alguns d’aquests museus, no tots, però si els més importants i els que vaig visitar:

The British Museum

Fundat el 1753, és un museu que conté magnifiques col·leccions de peces de diverses cultures que abasten més de dos milions d’anys d’història de la humanitat.
Alguna de les seves peces més conegudes són la pedra de roseta, la mòmia de Cleopatra, les restes procedents del Partenó de Grecia...
Si volem veure bé tot el museu val la pena dedicar-hi tot un dia, el museu disposa de cafeteries, una zona de picnic i un restaurant.
És un museu que rep moltes visites, fins a tres vegades hi vaig anar per poder veure la pedra de roseta de prop perquè entre els grups de japonesos i de escolars que es formen davant seu es gairebé impossible veure-la de prop, tot i així hi ha una reproducció en una altra sala, aquesta no es troba dins una urna i la podem tocar i el millor és que no hi ha mai ningú.
Un museu molt recomanable ja que fem un fantàstic recorregut per la historia de la humanitat i per les grans cultures que hi ha format part.

Informació útil:
Horari: 10:00 – 17:30 de dilluns a diumenge
Situació: Great Russell Street, Lodon WC1B 3DG
Estacions de metro més pròximes: Tottenham Court Road, Holborn i Russel Square (Linies de metro: Central Line, Piccadilly Line, Northern Line)

Web: http://www.thebritishmuseum.ac.uk/
Gratuït: Si